Larger photo: www.hifi-advice.com/blog/amplifier-reviews/power-amplifier-reviews/nuprime-agm-sta-stereo-power-amplifier/

NuPrime AMG STA

STEREO EFFEKTFORSTÆRKER

AMG STA indeholder adskillige avancerede innovationer indenfor effektforstærker-design. Dens unikke funktioner inkluderer 1M Ohm indgangsimpedans, høj øjeblikkelig strøm-kapacitet, 700 kHz koblingsfrekvens og single-ended ikke-negativ klasse A-modul kombineret med dobbelt feedback klasse D-modul til 300 W mono-forstærkning.

AMG-seriens frontpanel udtrykker designets ånd. Det fræses af en 15 mm hærdet aerospace aluminiumslegering ved hjælp af en fire-akset CNC-maskine, med en diamantskærer gennem en 48 trins proces. Designelementer som 3D “flydende” logo, den buede overflade omkring frontpanelskontakten og diamantskåret kant bringer kvaliteten af ​​ultra-high-end lydprodukter til det overkommelige sortiment i AMG-serien..

Pris 15.349 kr.

Teknologi

AMG STA PCB integrerer jordafskærmning til at isolere ekstern interferens. 300 MHz båndbredde JFET giver ultrahøj inputimpedans og bredbåndet hurtig respons. Dynamikken i designet og det endelige klasse A-kredsløb beriger den naturlige anden harmoniske.

Dette design gør det muligt at få de fineste detaljer i lydsignalet gennem kæden. Niveauet af gennemsigtighed i lydgengivelsen er virkelig forbløffende i denne klasse af udstyr, der overlegent skaber et meget detaljeret lydbillede.

AMG-STA bruger et “Single-Ended, Non-Negative Feedback” klasse-A modul med et nyt “Double feedback” Class D kredsløb. Klasse D-osc. frekvens er steget til 700 kHz, hvilket er 1,4 gange frekvensen af ​​STA-9.

Strømkredsløb

Strømforsyningen anvender en 380W specialviklet ringkernetrafo, der er viklet så den giver 30% højere peakeffekt, sammenlignet med en konventionel trafo, af samme størrelse.

Der anvendes specialkabel mellem strømindgang og trafo, for at sikre optimal forbindelse.

Et tredieordens højfrekvensfilter, reducerer ekstern støj.

En 20A terminalrække forbinder transformeren med motherboardet. Strømvejen går gennem lavimpedante kobberplader, for at sikre lavimpedant strømforsyning til forstærkerkredsløb.

 

Lytteindtryk

Med forbedringer i hvert område er linjen hævet til det, der kan opnås af lydpræstation i lille formfaktor.

AMG STA er helt sin egen, så det er svært at sammenligne den med Evolution One, hvor noget af designet stammer fra eller den lignende pris ST-10. AMG STA lyder glat og afslappende. Detaljer, opløsning, dynamik og hastighed er i ST-10 ballpark, men lyden er alligevel en helt anden.

I sammenligning med Evolution One, kan nævnes de delte træk af lethed ved at gengive detaljerne i optagelsen. AMG STA gør imidlertid tingene anderledes. Mens Evolution One har den indbydende varme, vil AMG STA lokke lytteren. I stedet for glitz og glamour, der hurtigt trækker dig ind i forestillingen, har AMG STA en opførsel, der langsomt bringer dig ind i musikken.

AMG STAs tonale egenskaber læner sig mod at være fyldig og rig, så instrumenter og vokaler virker til at få ekstra krop, vægt og harmonisk rigdom. Det er måske ikke den mest nøjagtige gengivelse, men gør Jazz og Vocal stykker meget vanedannende. Det fjerner muligvis den rå kant af rock og elektronisk musik og lyder mindre spændende for nogle.

Lydbilledet har en attraktiv karakteristik. En lineær præsentation der er som at have lyskastere lysende på alle kunstnerne, så alle kan ses lige godt. AMG STA har imidlertid mere en spotlight-effekt, hvor kunstnerne er fokuseret på at få din opmærksomhed.

Det er svært at sætte AMG STA-lyden i målelige egenskaber, da præsentationen er meget forskellig fra de andre serier. Du bliver nødt til at prøve det og høre selv.

Specifikationer

  • Stereo Power: 2 X 130W @ 8 Ohm & 2 X 200W @ 4 Ohm
  • Mono Power: 300W @ 8 Ohm & 320W @ 4 Ohm
  • Gain : 26 (stereo) & 52 (mono)
  • Signal to Noise Ratio : 100 dB @ 10W
  • THD+N : 0.006
  • Frequency Response : 10Hz~50K Hz +-0.2dB @ 8 Ohm. 58K Hz @ -3dB
  • Input Impedance: 1M Ohm
  • Sensitivity: 1.2 Vrms @ Stereo; 0.95 Vrms @ Mono

NuPrime AMG STA  STEREO EFFEKTFORSTÆRKER

Pris 15.349 kr.